facebook tracking
463460

Namn: Maria Efraimsson

Roll: Produktionschef

Affärsområde: Pex Pipe Extrusion

Utbildning: Lärare och kemiingenjör

Hur har din resa på LK varit?

2008 lämnade jag läraryrket för att börja som laboratorieingenjör på LK. Fyra år senare började jag arbeta som kvalitets- och miljöchef. När sedan tjänsten som produktionschef för vår rörfabrik i Ulricehamn blev ledig 2018 blev jag tillfrågad om jag var intresserad och det var jag.

Vad fick dig att tacka ja?

Det var flera faktorer. Jag tycker om personalen och vår produktion och ville jobba mer med detta. För att utvecklas måste man testa nya saker utanför sin comfort zone. Det här är en bra möjlighet till det. Jag kan ju produktionen, men att ha personalansvar för så många är helt nytt för mig. 

Vad är det roligaste med ditt arbete?

Att det är så omväxlande. Jag får ägna mig åt problemlösning för att uppnå produktions- och kvalitetsförbättringar. Samtidigt är det min uppgift att informera och motivera personalen så att alla drar åt samma håll.

Hur har företaget utvecklats sedan du började?

Vi har vuxit väldigt mycket. 2014 byggde vi en ny rörfabrik och 2017 ett nytt logistikcenter på granntomten. Vi har ökat produktionseffektiviteten blivit mycket skickligare på uppföljning. Idag har vi bättre verktyg för att hitta avvikelser, vilket gör att det går snabbare att identifiera och åtgärda orsaken.

Hur är LK som arbetsgivare?

Det finns väldigt mycket hjärta i företaget, folk bryr sig om och hjälper varandra. Det gäller hela vägen från ägare till den enskilde medarbetaren. Det är ett öppet och prestigelöst arbetsklimat och LK är duktiga på att låta alla växa och utvecklas inom företaget.

Vad gör du när du inte jobbar?

Då blir det en hel del dans, pyssla i trädgården och att spela ett par rundor golf.

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor