Namn: Maria Efraimsson

Roll: Produktionschef

Område: LK Pex

Utbildning: Lärare och kemiingenjör

Hur har din resa på LK varit?

2008 lämnade jag läraryrket för att börja som laboratorieingenjör på LK. Fyra år senare började jag arbeta som kvalitets- och miljöchef. När sedan tjänsten som produktionschef för vår rörfabrik i Ulricehamn blev ledig 2018 blev jag tillfrågad om jag var intresserad och det var jag.

Vad fick dig att tacka ja?

Det var flera faktorer. Jag tycker om personalen och vår produktion och ville jobba mer med detta. För att utvecklas måste man testa nya saker utanför sin comfort zone. Det här är en bra möjlighet till det. Jag kan ju produktionen, men att ha personalansvar för så många är helt nytt för mig. 

Vad är det roligaste med ditt arbete?

Att det är så omväxlande. Jag får ägna mig åt problemlösning för att uppnå produktions- och kvalitetsförbättringar. Samtidigt är det min uppgift att informera och motivera personalen så att alla drar åt samma håll.

Hur har företaget utvecklats sedan du började?

Vi har vuxit väldigt mycket. 2014 byggde vi en ny rörfabrik och 2017 ett nytt logistikcenter på granntomten. Vi har ökat produktionseffektiviteten blivit mycket skickligare på uppföljning. Idag har vi bättre verktyg för att hitta avvikelser, vilket gör att det går snabbare att identifiera och åtgärda orsaken.

Hur är LK som arbetsgivare?

Det finns väldigt mycket hjärta i företaget, folk bryr sig om och hjälper varandra. Det gäller hela vägen från ägare till den enskilde medarbetaren. Det är ett öppet och prestigelöst arbetsklimat och LK är duktiga på att låta alla växa och utvecklas inom företaget.

Vad gör du när du inte jobbar?

Då blir det en hel del dans, pyssla i trädgården och att spela ett par rundor golf.

Namn: Torbjörn Bergström

Roll: Arbetsledare

Område: LK Prefab

Utbildning: Elektronik

Hur har din resa på LK varit? 

Fantastisk. Sedan 2015 är jag arbetsledare men när jag började våren 2006 var jag den sjunde personen i produktionen och idag har vi växt till cirka 50 personer. Vi sitter nu i vår tredje produktionslokalen, så resan har verkligen varit otrolig.

Hur är LK som arbetsgivare? 

Trygg. Det återinvesteras mycket i de olika bolagen, både i utrustning, lokaler och i personal. Det gör att man känner en trygghet och stabilitet i företaget. Att man återinvesterar i personal gällande utbildningar och andra aktiviter tror jag är en bidragande faktor till att det är så många som blivit ”väl rotade” i LK.

Vad är roligast med att jobba som arbetsledare?

Att man få vara delaktig i olika projekt och utveckling av tillvaron. Sen att man utmanas och får möjligheten att utvecklas som person är något jag värderar högt.

Vad skulle du ta med dig till en öde ö

Min familj (självklart), men även Ernst Kirchsteiger. Han kan allt, bygga kojor, laga mat, sy filtar och berätta historier.

Vad gör du när du inte jobbar? 

Rustar huset och mycket utomhusaktiviteter med familjen. Sen har jag även ett gymkort jag försöker dra så ofta jag kan.

Tre snabba frågor, landet eller stan? Landet

Middag hemma eller ute på restaurang? Restaurang

Träna eller avkoppling? Träning

Vad är det bästa med att jobba på LK?

Kollegorna helt klart. Även om vi på Prefab är ett tight gäng så gäller det hela LK, när vi åker på utbildningar eller på olika träffar så är det lättsamma och goa människor man möter.

Namn: Sandra Eriksson

Roll: Kontors- och ekonomiassistent

Område: LK Armatur

Utbildning: Gymnasiet

Hur har din resa på LK varit?

Min resa på LK började i maj 2017, och det har varit en bra resa. Kollegorna är fantastiska och det är en bra stämning där alla hjälper alla. Vi har en bra vi-känsla på företaget.

Vad gör du när du inte jobbar?

Jag älskar hockey och eftersom jag bor i Hjärnarp utanför Ängelholm så är det Rögle som gäller. Så när det är hemmamatch så hittar ni mig på Catena Arena. Sen umgås jag mycket med mina vänner och familjen som består av man, två tonåringar och en hund.

Vilken är din favoritsak du äger?

Det är definitivt vårt nya hus dit vi flyttade i juni.

Tre snabba frågor, landet eller stan?

Gillar båda och men jag vill bo på landet.

Middag hemma eller ute på restuarang?

Definitivt äta hemma.

Skidsemester eller solsemester?

Solsemester utan minsta tvekan.

Vad är det bästa med att jobba på LK?

Att det är så enkelt att komma in i gänget. Man blir så väl omhändertagen av alla hjälpsamma kollegor och får alltid hjälp när man behöver det.

Namn: Marcus Karlsson

Roll: Innesäljare

Område: LK Prefab

Utbildning: Gymnasium

Hur har din resa på LK varit?

Jag började på LK i januari 2019, och redan från första dagen har det varit lärorikt och intensivt, precis som det ska vara.

Hur är LK som arbetsplats?

Jag tycker den är otroligt bra och proffsig på alla sätt och vis. Personligen tycker jag att jag får den hjälp och de verktyg som behövs för att utvecklas i min tjänst.

Vad är roligast med att jobba som innesäljare?

Framförallt den dagliga kontakten med kunder och kollegor. Men även att få vara med från starten på ett projekt och läsa ritningar, göra offerter och i slutet skriva order.

Vad skulle du ta med dig till en öde ö?

Snus, vatten, yxa och tändstickor.

Vad gör du när du inte jobbar?

Försöker hitta på så mycket saker jag kan med mina två barn. Det blir även mycket fotboll och hockey från tv-soffan men även på plats på Hovet & Tele2 Arena. Det blir även en hel del fiske i Söderhamns skärgård där vi har ett hus vid kusten.

Vad är det bästa med att jobba på LK?

Stämningen bland kollegor är det bästa jag upplevt! Det är alltid kul att komma till jobbet och det är väldigt högt i tak.

Namn: Jeanette Johansson                     

Roll: Teknisk innesäljare

Område: LK Systems

Utbildning: 3-årig ekonomiskt gymnasium

Hur har din resa på LK varit?

Lång, ca 13 år, med ett litet uppehåll för ett par år sedan.

När du tänker tillbaka på LKs resa, vad är du mest stolt över?

Att få vara en liten del av det som företaget har åstadkommit under åren samt att många i vår omgivning, både kunder och andra leverantörer, talar väldigt gott om LK.

Vad är det roligaste med ditt arbete?

Variationen i arbetsuppgifterna tillsammans med goa arbetskamrater.

Vad är roligast med att jobba som teknisk innesäljare?

Omväxlingen, och att kunna supporta både kunder och medarbetare med sådant som jag har lärt mig genom åren.

Vilken är din favoritstrand?

Skrea strand i Falkenberg.

Vad gör du när du inte jobbar?

Spelar bowling, syr och stickar.

Vilken är din favoritpryl?

Min nya cykel!

Vad är det bästa med att jobba på LK?

Man lär sig saker hela tiden. Variationen i frågorna och i arbetsuppgifterna gör att det aldrig blir långtråkigt.

Namn: Linda Grönvall                             

Roll: Redovisningsekonom

Område: LK Prefab

Utbildning: Ekonom

Hur har din resa på LK varit?

Hösten 2016 blev jag tipsad av min kompis som jobbar som rekryterare att LK Prefab hade en tjänst ute som skulle passa mig. Jag jobbade då som ekonomiassistent på ett fastighetsbolag men kände att mina dåvarande arbetsuppgifter inte var tillräckligt stimulerande och efter första mötet med Kurt (vd på LK Prefab) så bestämde jag mig för att tacka ja till tjänsten.

Hur är LK som arbetsplats?

Här har vi alltid nära till skratt, det är högt i tak och ett sammansvetsat gäng som alltid hjälper varandra. LK låter alltid dig utvecklas och lyssnar på dina önskemål.

Vad är det roligaste med ditt arbete?

Att jag ständigt får utvecklas i min roll och att jag jobbar så nära mina arbetskamrater. Det är också roligt att ha produktionen alldeles utanför kontorsfönstret och att se hur vi som företag ständigt utvecklas.

Vad gör du när du inte jobbar?

Då tränar jag crossfit och tar löpturer, umgås med min man och vår dotter.

Vad är det bästa med att jobba på LK?

Mina kollegor, världens bästa gäng!

Namn: Jesper Molander

Roll: Säljare Prefab/OEM

Område: LK Systems

Utbildning: Livsmedelsteknik, VVS-montör

Hur har din resa på LK varit?

2011 började jag på LK som teknisk innesäljare. Efter 2 år fick jag ny tjänst som utesäljare för region syd. Småland och Skåne var mina distrikt. År 2017 fick jag erbjudande om att börja på ett annat företag. Jag tackade ja till det, men gräset var inte grönare på andra sidan. När jag två år senare fick frågan om att komma tillbaka till LK, men då som prefabsäljare, så tvekade jag inte. Jag hade ju trivts väldigt bra på LK och behållit kontakten med mina gamla arbetskamrater därifrån. Och jag har alltid brunnit för LK:s prefabricerade lösningar, så valet var enkelt!

Hur är LK som arbetsgivare?

Det är ett familjeägt bolag med mycket värme och hjärta och jag har en bra chef som alltid ser möjligheter. Jag trivs verkligen med att vara tillbaka.

Hur är LK som arbetsplats?

Det är en väldigt positiv arbetsplats. För mig är det en glädje att gå till jobbet. Vi har en fantastiskt god stämning och alla strävar åt samma håll.

När du tänker tillbaka på LK:s resa, vad är du mest stolt över?

Den snabba vägen till beslut för unika lösningar som underlättar för installatören. Vi har en stark ägare som satsar även i uppförsbacke.     

Vad är det roligaste med ditt arbete?

Det bästa som finns är att lösa kundens önskemål och behov. Och att den ena dagen inte är den andra lik. Det är nya utmaningar varje dag.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

En dag på jobbet innebär möten med både kunder och kollegor. Antingen är jag på kontoret eller så är jag ute på besök hos kund. Jag agerar säljstöd till våra distriktssäljare. En väldigt varierande roll, där alla dagar ser olika ut.

Vad gör du när du inte jobbar?

Cyklar, spelar golf, umgås med familjen.

Vad är det bästa med att jobba på LK?

Positiv anda, roligt och utvecklande.

Namn: Davida Johansson

Roll: Orderplanerare

Område: LK Armatur

Utbildning: Undersköterska och hortonom

Hur har din resa på LK varit?

Jag började på LK för cirka 1 ½ år sen och när jag kom in hade vi extremt mycket att göra så min upplärningsperiod var rätt intensiv. Jag har tidigare jobbat med orderhantering och kvalité inom den gröna sektorn men ville pröva en annan bransch. Tyckte också det lät spännande att få arbeta på en tillverkande industri, det är helt nytt för mig.

Hur känns det då att arbeta inom en tillverkande industri? 

Det känns som att det är mer tanke bakom en order. Det är inte alls lika snabbrörligt som den bransch jag kommer ifrån. Hos LK har jag mer kontakter inom företaget, något jag uppskattar och trivs bra med. Jag får också jobba mer operativt och vara mer på hugget. Jag är med i den dagliga verksamheten på ett helt annat sätt än jag varit på tidigare arbetsplatser.

Vad är det bästa med att arbeta på LK

Utan tvekan är det kollegorna. Det känns som att ju äldre man blir desto viktigare blir just den biten av arbetslivet.

Vad gör du när du inte jobbar? 

Då tillbringar jag mycket tid med min son som är 3 ½ år. Min man jobbar just nu i Norge så då blir det inte tid till så mycket annat. Blir det tid över så har vi ett hus att sköta om och så är jag väldigt intresserad av kost och hälsa.

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor